Rakott rétes recept

Rakott rétes

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1125

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a rakott rétes receptet az egyik gasztromagazinban fedeztem fel, és már sokszor elkészítettem.

4 személyre

  • 1 csomag jó fajta réteslap (8 lapos)
  • 50 dkg dkg túró
  • 1.5 kg alma
  • citromlé
  • 15 dkg barna nádcukor
  • 0 kevés fahéj
  • 1 db egész citrom reszelt héja
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás

A kenéshez

  • 1 dl olaj
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

A tejfölt és az olajat összekeverjük. Ezt használjuk majd a kenéshez. Az almát meghámozzuk, lereszeljük és citromlével meglocsoljuk. A túrót kikeverjük a porcukorral, a vaníliással, 1 tojással és a reszelt citrushéjjal. Ezután a barna cukrot a összekeverjük a fahéjjal. A réteslapot kibontjuk és az első lapot a tepsibe tesszük, majd megkenjük - ecsettel - a tejfölös olajos keverékkel, ráteszünk egy másik lapot, megkenjük, majd a harmadikat is. Morzsával megszórjuk és rákenjük a túrót, majd megint morzsázunk és lapot terítünk, most kettőt. Az almát ráterítjük és megszórjuk a fahéjas cukorral, majd a maradék 3 lapot közben megkenjük. A tetejét is jól megkenjük és 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Porcukorral jól beszórjuk, ha már kihűlt, és négyzetekre vágjuk.


Rakott rétes recepthez kapcsolódó receptek

Rakott rétes

Rakott rétes

Ezt a rakott rétes receptet az egyik gasztromagazinban fedeztem fel, és már sokszor elkészítettem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés