Rakott sonkás makaróni recept
Beküldő: vicus51 Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A sajtnál választhatunk : gorgonzola sajt fűszeresebbé, a mozarella krémessebbé teszi a rakott makarónit. Igazán én füstölt sajtot tettem bele. De ez ízlés dolga.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 30 dkg makaróni
- só
- 10 dkg szeletelt főtt sonka
- 1 db paradicsom
- 1 csokor bazsalikom, vagy 1 teáskanál szárított
- 10 dkg gouda,vagy edami sajt (ez lehet izlés szerinti fajta)
- őrölt bors, cayenne bors (ezt helyettesíti a chili paprika)
- 3 db tojás
- 1 dl tejszín
- 1.2 dl tej
- 4 dkg vaj
Elkészítés
Egy lábasban bőséges sós vizet forralunk, és a tésztát megfőzzük benne. A sonkát és a megmosott paradicsomot kockára vágjuk.Ha friss bazsalikomot használunk, megmossuk a leveleit leszedjük apróra vágjuk. A tésztát leszűrjük,lecsepegtetjük. A tésztát, sonkát, paradicsomkockát, bazsalikomot összekeverjük, pikánsra ízesitjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A sajtot, tojást a tejszínt, tejet összekeverjük, majd sóval, borssal és a cayenne borssal (chili) ízesitjük. Egy tűzálló tálat kivajazzunk, a tésztát beleöntjük, a sajtos tejszínkeveréket hozzátesszük. A maradék vajat rámorzsoljuk, és a sütőbe tolva 30 percig sütjük.