Rakott sonkás makaróni

Rakott sonkás makaróni

A sajtnál választhatunk : gorgonzola sajt fűszeresebbé, a mozarella krémessebbé teszi a rakott makarónit. Igazán én füstölt sajtot tettem bele. De ez ízlés dolga.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg makaróni
  • 10 dkg szeletelt főtt sonka
  • 1 db paradicsom
  • 1 csokor bazsalikom, vagy 1 teáskanál szárított
  • 10 dkg gouda,vagy edami sajt (ez lehet izlés szerinti fajta)
  • őrölt bors, cayenne bors (ezt helyettesíti a chili paprika)
  • 3 db tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1.2 dl tej
  • 4 dkg vaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Egy lábasban bőséges sós vizet forralunk, és a tésztát megfőzzük benne. A sonkát és a megmosott paradicsomot kockára vágjuk.Ha friss bazsalikomot használunk, megmossuk a leveleit leszedjük apróra vágjuk. A tésztát leszűrjük,lecsepegtetjük. A tésztát, sonkát, paradicsomkockát, bazsalikomot összekeverjük, pikánsra ízesitjük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A sajtot, tojást a tejszínt, tejet összekeverjük, majd sóval, borssal és a cayenne borssal (chili) ízesitjük. Egy tűzálló tálat kivajazzunk, a tésztát beleöntjük, a sajtos tejszínkeveréket hozzátesszük. A maradék vajat rámorzsoljuk, és a sütőbe tolva 30 percig sütjük.