Rakott zöldbab olaszosan recept

Rakott zöldbab olaszosan
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Nagy Andrea

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
6885

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Annak ajánlom ezt a gyors egytálételt, aki szereti az olasz ízeket, a tésztát, és sok babja van a hűtőben :).

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg darált hús
  • 1 kg zöldbab
  • 30 dkg tészta (csavart, cső, szarvacska)
  • 150 g sűrített paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1.5 dl víz
  • só, bors
  • bazsalikom
  • oregánó
  • sajt
  • olaj

Elkészítés

A hagymát olajon megdinsztelem, a húst sóval, borssal ízesítve megpirítom kicsit. (Kezdőknek: nem tudom, mennyi só és bors, apránként kell adagolni, és kóstolni, kóstolni! Nem baj, ha picit sósabb lesz, mert a sütőben az ízek majd úgyis összesülnek, összeérnek.)

A pirítás vége felé belenyomom a fokhagymát a húsba, belekeverem a sűrített paradicsomot, a vizet, az oreganot (kb. egy evőkanálnyi), majd a legvégén az apróra vágott friss bazsalikom levelét (egy ek. szintén körülbelül).

Mindeközben megfőzöm a babot sós vízben, és a tésztát is. A tésztát érdemes picit keményebbre hagyni, sütőben még tud puhulni.

Olajozott jénaiba rétegezem a hozzávalókat: kis réteg hús, majd tészta, bab, megint hús, tészta, bab, hús, a tetejére reszelt sajt. Lefedve 200 fokon fél órát sütöm.


Rakott zöldbab olaszosan recepthez kapcsolódó receptek

Rakott zöldbab olaszosan

Rakott zöldbab olaszosan

Annak ajánlom ezt a gyors egytálételt, aki szereti az olasz ízeket, a tésztát, és sok babja van a hűtőben :).

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Rakott zöldbab olaszosan recepthez

thumb
Nagy Andrea - 2012. január 26.
Kedves Ági! Köszönöm, örülök, hogy rábukkantál a receptemre :)! Andi
Ági - 2012. január 26.
Kedves Andrea! Kipróbáltam,egyszerűen zseniális!!!!!!! Köszönjük szépen! Üdv:Ági