Rakott zöldség recept
Beküldő: Nagy Péter Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Gyakran készítünk rakott zöldséget, könnyű vacsorának tökéletes!
- 6 db krumpli
- 1 db padlizsán
- 6 db paradicsom
- 20 dkg bacon
- kevés olaj
- egy kis tejföl
- 1 db tojás
- vegeta
- sajt a tetejére
Elkészítés
Vágjuk fel a padlizsánt 3-4 cm-es szeletekre, sózzuk be és tegyük félre 10 percre. Ezalatt hámozzuk meg a krumplit, majd szeletelő segítségével vágjuk olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk. Az én szeletelőmmel chipskrumpli vastagságú készült.
A paradicsomot 2-3 cm-es szeletekre vágjuk. Amint ezekkel megvagyunk, leöntjük a padlizsánról a levet, amit a só hatására engedett. A tejfölt keverjük össze a tojással és a vegetával. A zöldségeket rétegezzük egymásra egy jénai tálban, krumpli, padlizsán, paradicsom legyen a sorrend. Szórjuk meg az apróra vágott bacon-nel, majd öntsünk rá a tejfölös masszából. Addig ismételjük a rétegezést, amíg van alapanyagunk. A tetejére reszeljünk sajtot, majd 35-40 perc alatt süssük készre.