Rakott zöldség

Rakott zöldség

Gyakran készítünk rakott zöldséget, könnyű vacsorának tökéletes!

4 személyre

  • 6 db krumpli
  • 1 db padlizsán
  • 6 db paradicsom
  • 20 dkg bacon
  • kevés olaj
  • egy kis tejföl
  • 1 db tojás
  • vegeta
  • sajt a tetejére
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Vágjuk fel a padlizsánt 3-4 cm-es szeletekre, sózzuk be és tegyük félre 10 percre. Ezalatt hámozzuk meg a krumplit, majd szeletelő segítségével vágjuk olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk. Az én szeletelőmmel chipskrumpli vastagságú készült.

A paradicsomot 2-3 cm-es szeletekre vágjuk. Amint ezekkel megvagyunk, leöntjük a padlizsánról a levet, amit a só hatására engedett. A tejfölt keverjük össze a tojással és a vegetával. A zöldségeket rétegezzük egymásra egy jénai tálban, krumpli, padlizsán, paradicsom legyen a sorrend. Szórjuk meg az apróra vágott bacon-nel, majd öntsünk rá a tejfölös masszából. Addig ismételjük a rétegezést, amíg van alapanyagunk. A tetejére reszeljünk sajtot, majd 35-40 perc alatt süssük készre.