Rakott zöldségek - Tepsis zöldségek recept

Rakott zöldségek - Tepsis zöldségek

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
2118

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy egyszerű, ám igen finom, cukkiniből, paradicsomból, és krumpliból készült rakottas

2 személyre

  • 1 db nagyobb cukkini
  • 4 db paradicsom
  • 4 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • kakukkfű
  • 3 evőkanál 2-3 ek olívaolaj

Elkészítés

A vöröshagymát vágjuk fel vékony csíkokra. A fokhagymát vágjuk nagyon apróra.

A zöldségeket kb. egyforma vastagságúra szeleteljük fel, és enyhén sózzuk be.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el párolni a vékonyra felszeletelt vöröshagymát. Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá az apróra vágott kakukkfüvet, és a fokhagymát, majd sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és szerecsendióval. Pár perc alatt, kevergetve pároljuk félpuhára. (használhatunk szárított kakukkfüvet is, de frissel sokkal finomabb)

Egy jénaitálba (v. kisebb tepsibe) öntsük bele a megpárolt hagymát, és terítsük el egyenletesen.

Ezután a felszelelt zöldségeket szorosan rétegezzük egymásmellé. Ízlés szerint szórjuk meg sóval, és őrölt borssal, majd tegyünk a tetejére néhány szál kakukkfüvet. (v. szórjuk meg szárított kakukkfűvel)

Az előkészített zöldségek tetejére reszeljük rá a sajtot, és locsoljuk meg olívaolajjal, majd a fedjük le a jénaitál (v. tepsi) tetejét.

Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon pároljuk 35-40 percig. Ezután vegyük le a jénai tetejét, és kb. 20 perc alatt süssük szép pirosra.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd fogyasszuk el jó étvággyal.


Rakott zöldségek - Tepsis zöldségek recepthez kapcsolódó receptek

Rakott zöldségek - Tepsis zöldségek

Rakott zöldségek - Tepsis zöldségek

Egy egyszerű, ám igen finom, cukkiniből, paradicsomból, és krumpliból készült rakottas

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés