Ráksaláta dinnyével recept

Ráksaláta dinnyével

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
1727

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Carpe dinnye! Éljünk az élvezetnek - és a dinnyének!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg garnélafarok
  • 2 kiskanál frissen aprított kakukkfű
  • 20 dkg bok choi (kínai bordáskel)
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 50 dkg görögdinnye
  • lime (tetszőleges)
  • feta sajt (tetszőleges)
  • só, bors
  • kakukkfűág (a díszítéshez)

Elkészítés

Közepes lángon felhevítünk 1 evőkanál olajat, a rákot 3-4 perc alatt opálosra pirítjuk benne, majd kivesszük, és összekeverjük a kakukkfűvel.

Felhevítjük a maradék olajat, és a bok choit a paradicsommal együtt 1 percig sütjük benne. Ezután hozzákeverjük a rákot, további 1 percig főzzük, majd sózzuk, borsozzuk.

A ráksalátát cikkekre vágott dinnyével tálaljuk, és ízlés szerint meglocsolhatjuk lime-lével és morzsolhatunk rá feta sajtot. Kakukkfűággal díszítjük.


Ráksaláta dinnyével

Ráksaláta dinnyével

Carpe dinnye! Éljünk az élvezetnek - és a dinnyének!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés