Rántott, rakott cukkini recept

Rántott, rakott cukkini
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1234

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 2 db cukkini
  • 10 dkg durva zsemlemorzsa (vagy panko morzsa)
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál reszelt parmezán + 4 dkg a tetejére
  • só, bors
  • 10 dkg liszt
  • 0.8 dl tej
  • 2 db tojás
  • olívaolaj a sütéshez
  • 15 dkg mozzarella
  • 10 dkg prosciutto

A szószhoz:

  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál durvára őrölt édesköménymag
  • 0.25 kiskanál őrölt csilipaprika
  • 40 dkg hámozott paradicsom
  • 1 evőkanál frissen aprított bazsalikom

Elkészítés

A szószhoz felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, az édesköménymagot és a csilit, és 1 percig pirítjuk.

Hozzáadjuk a paradicsomot, 1 kiskanál sót és 1 dl vizet, és 25 percig forraljuk. Közben hozzáadjuk a bazsalikom felét, és szétnyomkodjuk a paradicsomokat. A tűzről levéve hozzákeverjük a maradék bazsalikomot.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A cukkinit hosszában vékonyan felszeleteljük, majd a szeleteket három részre vágjuk.

A morzsát összekeverjük a petrezselyemmel, a lereszelt fokhagymával, a parmezánnal és egy kevés sóval és borssal.

A cukkiniszeleteket megforgatjuk a lisztben, a tejjel elkevert tojásban, majd a parmezános morzsában, és forró olajban kirántjuk.

A rántott cukkinik egyharmadát egy sütőedénybe rendezzük, rákenünk egy kanál paradicsomszószt, majd ráteszünk egy vékony szelet mozzarellát és egy fél szelet prosciuttót. Erre két újabb réteg cukkini, szósz, mozzarella és prosciutto kerül.

A tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal, és sütőben 10-15 percig sütjük, míg a sajt meg nem olvad.


Rántott, rakott cukkini recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés