Rántott borjúkaraj recept

Rántott borjúkaraj
1 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
3368

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha egyszerűen karajt kérünk a hentesnél vagy a vendéglőben, biztosan sertéskarajt kapunk. A borjúkarajt külön hangsúlyozni kell.

4 személyre

  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db zöld húsú paprika
  • 1 db piros húsú paprika
  • 7 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
  • 5 evőkanál húsleves
  • 1 kiskanál sűrített paradicsom
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 4 szelet borjúkaraj (20 dkg/szelet)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1.25 dl tejföl
  • só, bors
  • pirospaprika, köménymag
  • 8 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

A paprikák húsát vágjuk vékony csíkokra. A hagymát aprítsuk fel, és 3 evőkanál zsiradékban fonnyasszuk üvegesre. Öntsük fel a húslevessel, majd keverjük bele a paradicsompürét. Adjuk hozzá a csíkokra vágott paprikát, a savanyú káposztát,a fűszerpaprikát, a köménymagot, a sót és a borsot. Pároljuk 30 percig.

A borjúszeleteket mossuk meg és klopfoljuk ki. A széleket több helyen vagdaljuk be. A fokhagymagerezdeket nyomjuk át fokhagymaprésen, és dörzsöljük be vele a húst.

A panírhoz keverjük össze az egyik tányérban a tojásokat a sóval, és tegyük egy másikba a zsemlemorzsát. Forgassuk meg a szeleteket először a tojásban, majd a morzsában. Forrósítsuk fel a maradék zsiradékot, és süssük a szeletek mindkét oldalát 5-6 perc alatt ropogós barnára.

A rántott borjúszeleteket a káposztával együtt tegyük tányérokra. Adjunk mindegyik adag káposztára egy-egy kanál tejfölt. Sült burgonya illik hozzá.

Tipp:

Nagymama tanácsa: keverjük a fűszereket a tojásba, hogy a hússzeletek egyenletes ízesítést kapjanak.


Rántott borjúkaraj

Rántott borjúkaraj

Ha egyszerűen karajt kérünk a hentesnél vagy a vendéglőben, biztosan sertéskarajt kapunk. A borjúkarajt külön hangsúlyozni kell.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés