Rántott brokkoli fehér babos mártogatóssal recept

Rántott brokkoli fehér babos mártogatóssal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1131

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ropogós brokkoli - ínyencfogás!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 12 db brokkolivirág
  • 3 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • étolaj
  • nagy szemű só
  • citromgerezdek

A mártogatóshoz:

  • 40 dkg fehér bab (konzerv)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kiskanál citromlé
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 kiskanál fűszerpaprika

Elkészítés

A brokkolit néhány percre lobogó sós vízbe teszszük, majd jéghideg vízbe mártjuk, és alaposan lecsepegtetjük

A mártogatóshoz a fehér babot jól lecsepegtetjük, botmixerrel összedolgozzuk a fokhagymával, 1 evőkanál olívaolajjal és a citromlével, majd sózzuk, borsozzuk. Egy másik edényben összekeverjük a fűszerpaprikát és a maradék olívaolajat.

A brokkolivirágokat finoman meghempergetjük a lisztben, majd megforgatjuk az enyhén felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában, és forró olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn leitatjuk róla az olajat, majd megszórjuk sóval. A paprikás olajat a babpüré tetejére locsoljuk, és a brokkoli mellé tálaljuk. Citromgerezdekkel díszítjük.


Rántott brokkoli fehér babos mártogatóssal recepthez kapcsolódó receptek

Rántott brokkoli fehér babos mártogatóssal

Rántott brokkoli fehér babos mártogatóssal

Ropogós brokkoli - ínyencfogás!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés