Rántott camembert áfonyával recept

Rántott camembert áfonyával
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3480

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A rántott camambert receptet President sajttal készítettem el, mert fenséges a sajt íze, ahogyan az áfonya pikáns zamatával keveredik.

2 személyre

  • 2 doboz President camembert sajt
  • 5 dkg rizsliszt
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 db tojás
  • 20 dkg párolt rizs köretnek

Az áfonyához:

  • 25 dkg friss kékáfonya
  • 3 evőkanál barnacukor
  • fahéj
  • 0.5 db citrom héja és leve
  • olaj

Elkészítés

A tojásokat felverjük kicsi habverővel, sózzuk és a kétféle lisztet fokozatosan belekeverjük, így sűrű masszát készítünk. Ha nem elég sűrű, tegyünk még hozzá rizslisztet. Ez a panírforma megvédi a sajtokat attól is, hogy szétfolyjanak, bár ez a sütéstől is függ, fontos, hogy megfelelően forró legyen az olaj.

A sajtkorongokatokat négyfelé vágjuk és lisztben megforgatjuk, majd a sűrű tésztába tesszük őket és így sütjük ki. Pár perc alatt elkészülnek. Papírra szedjük ki őket. A rizst akár mikróban is elkészíthetjük. Kétujjnyi vizet teszünk rá, sózzuk, hozzáadunk 2 evőkanál olajat, elkeverjük és 40 perc alatt 350 watton készre főzzük. Félidőben vegyük ki és keverjük meg, ha szükséges, tegyünk még hozzá vízet és folytassuk a főzést, amíg letelik az idő. Ennyi idő alatt megfő (40 perc).

Az áfonyát feltesszük főzni a cukorral, a fűszerrel, a citrom héjával és levével, majd kevés vízet adunk hozzá és 2 evőkanál keményítőt is belekeverünk, ettől fog besűrűsödni. Ezután már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat hozzá!

Készítette: Némethné Zsuzsa.


Rántott camembert áfonyával recepthez kapcsolódó receptek

Rántott camembert áfonyával

Rántott camembert áfonyával

A rántott camambert receptet President sajttal készítettem el, mert fenséges a sajt íze, ahogyan az áfonya pikáns zamatával keveredik.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés