Rántott csirke bécsiesen

Rántott csirke bécsiesen

A rántott csirkét 1800 óta ismerjük. Ez a recept a bécsiek egyik kedvence, de nálunk is nagyon népszerű ez a csirkeétel.

4 személyre

  • 1 db csirke (80 dkg)
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 20 dkg olvasztott vaj vagy olaj
  • 1 db citrom
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Mossuk meg a csirkét, töröljük szárazra, vágjuk fel nyolc darabra, és sózzuk meg.

Tegyük a lisztet egy tányérra. Egy másikban verjük fel a tojást. A zsemlemorzsát szórjuk egy harmadik tányérra.

Forgassuk meg a csirkedarabokat először a lisztben, azután a tojásban és végül a zsemlemorzsában. A felesleges zsemlemorzsát óvatosan rázzuk le. Forrósítsuk fel erősen a zsiradékot. Tegyük bele a csirkedarabokat. A mellehúsát kb.10 percig, a combokat pedig kb. 15 percig süssük. A zsiradékot jól csöpögtessük le, majd tegyük a kész darabokat meleg helyre.

Mossuk meg a citromot, töröljük szárazra, és vágjuk fel nyolc részre. Tegyük a csirkedarabokat tálra. Díszítsük a citromgerezdekkel.