Rántott csirke parmezános bundában

Rántott csirke parmezános bundában

Őrülten jó bunda a csirkén!

4 személyre

  • 4 szelet kenyér vagy 120 gr prézli
  • 50 gr reszelt parmezán
  • 2 db tojás 1 evőkanál vízzel lazán felverve
  • 2 db csirkemellfilé 1 centire kiklopfolva (kb. 75 dkg)
  • olaj a sütéshez
  • citromszeletek a tálaláshoz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A prézli házilagos elkészítéséhez a kenyeret robot- vagy turmixgép segítségével szétmorzsoljuk, majd átborítjuk egy lapos tálba. (Ha készen vett prézlit használunk, akkor csak beleöntjük a tálba.)

A parmezánt egy másik tálba szórjuk, a felvert tojás pedig egy harmadikba kerül.

A panírozáshoz a húsokat először megforgatjuk a reszelt sajtban, és jól bele is nyomkodjuk, majd megmártjuk a tojásban, végül alaposan meghempergetjük a prézliben.

Nagy teflonserpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olajat. A mellek mindkét oldalát kb. 5-5 percig sütjük, hogy a bundájuk szép aranybarna, a húsuk pedig omlós legyen. Forrón tálaljuk, citromcikkelyekkel díszítjük.