Rántott csirkemáj fokhagymás olajban sütve

Rántott csirkemáj fokhagymás olajban sütve

A csirkemájat, ha teljesen megtisztítjuk az eres-hártyás részektől, és duplán panírozzuk be, akkor nem fog sütés közben pattogni.

2 személyre

  • 6 db csirkemáj
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • 3 db tojás
  • kukoricaliszt
  • szezámmaggal összekevert zsemlemorzsa
  • 4 dl fokhagymás ízesítésű olaj a sütéshez
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Először a fokhagyma ízesítésű olajat készítsük el.

Kb. 10 gerezd fokhagymát pucoljunk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Az olajat hevítsük fel, és adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát, majd a lángot mérsékelve addig süssük, még a fokhagyma szép világos színt kap. (vigyázzunk nehogy az olaj túl forró legyen és a fokhagyma nagyon megsüljön, mert akkor keserű lesz az olaj!!!!)

Ekkor vegyük le a tűzről, majd egy szitán szűrjük át, hogy ne maradjon benne fokhagyma. (ízlés szerint kanállal is kiszedhetjük a fokhagymát, de úgy macerásabb)

A csirkemájat alaposan tisztítsuk meg a eres-hártyás részektől, majd enyhén sózzuk be. (nyugodtan besózhatjuk, sütés közben így sem fog megkeményedni) Ezután duplán panírozzuk be.

Először forgassuk bele a kukoricalisztbe, majd a felvert, enyhén sózott és szerecsendióval összekevert tojásba, végül pedig a szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába.

Ezt a műveletsort még egyszer ismételjük meg.

Hevítsük fel az előzőleg fokhagymával ízesített olajat, majd helyezzük bele a bepanírozott csirkemájat. Ezután közepes lángon, addig süssük hogy a máj kellően átsüljön, és mindkét oldala szép piros legyen. (a máj, ha teljesen megtisztítottuk az erektől, és a hártyától, akkor nem fog pattogni a forró olajban)

Az elkészült májat csepegtessük le, majd tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Tálaláskor ízlés szerinti körettel, és salátával kínáljuk.