Rántott csirkemell sütőben sajtos-burgonyás bundában recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
- 30 gr reszelt parmezán
- 0.5 teáskanál só
- 0.5 teáskanál frissen őrölt bors
- 0.5 teáskanál szárított zsálya
- 2 db nagy tojás
- 40 gr instant burgonyapüré (pehely vagy por)
- 2 db csirkemell bőr nélkül (kb. 65 dkg)
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
Elkészítés
A sütőt 190 °C-ra (gázsütőnél 5-ös fokozaton) előmelegítjük. 5 percre beleteszünk egy vékonyan kiolajozott tepsit, hogy átforrósodjon.
Addig lapos tálban összekeverjük a sajtot, a sót, a borsot és a zsályát. Egy másik tálban 1 evőkanál vízzel felverjük a tojást. A burgonyapelyhet egy harmadik edénybe öntjük. A húsokat először a sajtos keverékbe forgatjuk, majd megmártjuk a tojásban, végül a burgonyapehelybe hempergetjük.
A bepanírozott csirkemelleket a forró tepsire tesszük, megforgatjuk az olajban, majd 20-25 percig sütjük (félidőben mindegyiket átforgatva), amíg a bundájuk aranybarna és ropogós, a hús pedig omlós nem lesz.
Adagonként: 412 kcal (1725 kJ), 41 g fehérje, 24 g zsiradék (ebből 7 g telített zsírsav), 7 g szénhidrát (ebből 1 g cukor), 662 mg nátrium, 1 g rost