Rántott csirkemell sütőben sajtos-burgonyás bundában recept

Rántott csirkemell sütőben sajtos-burgonyás bundában
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
9499

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 30 gr reszelt parmezán
  • 0.5 teáskanál só
  • 0.5 teáskanál frissen őrölt bors
  • 0.5 teáskanál szárított zsálya
  • 2 db nagy tojás
  • 40 gr instant burgonyapüré (pehely vagy por)
  • 2 db csirkemell bőr nélkül (kb. 65 dkg)
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj

Elkészítés

A sütőt 190 °C-ra (gázsütőnél 5-ös fokozaton) előmelegítjük. 5 percre beleteszünk egy vékonyan kiolajozott tepsit, hogy átforrósodjon.

Addig lapos tálban összekeverjük a sajtot, a sót, a borsot és a zsályát. Egy másik tálban 1 evőkanál vízzel felverjük a tojást. A burgonyapelyhet egy harmadik edénybe öntjük. A húsokat először a sajtos keverékbe forgatjuk, majd megmártjuk a tojásban, végül a burgonyapehelybe hempergetjük.

A bepanírozott csirkemelleket a forró tepsire tesszük, megforgatjuk az olajban, majd 20-25 percig sütjük (félidőben mindegyiket átforgatva), amíg a bundájuk aranybarna és ropogós, a hús pedig omlós nem lesz.

Adagonként: 412 kcal (1725 kJ), 41 g fehérje, 24 g zsiradék (ebből 7 g telített zsírsav), 7 g szénhidrát (ebből 1 g cukor), 662 mg nátrium, 1 g rost


Rántott csirkemell sütőben sajtos-burgonyás bundában recepthez kapcsolódó receptek

Rántott csirkemell sütőben sajtos-burgonyás bundában

Rántott csirkemell sütőben sajtos-burgonyás bundában

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés