Rántott csirkemellfilé sütőben fűszeres panírban recept

Rántott csirkemellfilé sütőben fűszeres panírban
2.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
11501

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az így elkészített mellfilé nem szárad ki, és még annak is ízleni fog, aki eddig száraznak tartotta a csirke mellét!

6 személyre

  • 1.2 kg csirkemellfilé
  • 50 dkg zsemlemorzsa
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • só, bors
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 5 dkg parmezán
  • 1 db kis csilipaprika
  • 2 ág petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 evőkanál folyékony margarin
  • alufólia a tepsi béleléséhez

Elkészítés

A mellfiléket megmossuk és felszeleteljük (ne túl vékonyra). A vastagot vágjuk ketté. 1 nagy csirkemellből legyen 6 szelet. Sózzuk, borsozzuk majd tegyük félre.

A tojásokat verjük fel a liszttel csomómentesre. A morzsába keverjünk sót, borsot ízlés szerint, vágott bazsalikomot, petrezselymet, a csilit, sajtot, majd a fokhagymát reszeljük bele. Keverjük el egy kanál segítségével.

Olajjal öntözzük meg a tepsiben lévő fóliát. A hússzeleteket először a tojásba, majd a fűszeres morzsába forgassuk meg, kézzel nyomkodjuk meg egy kicsit, hogy jól megtapadjon rajta, majd mehetnek a tepsibe.

Előmelegített sütőbe 200 fokon alsó-felső sütés mellett 20 percet sütjük. 10 perc után fordítsuk meg a húsokat. Folyékony margarinnal öntözzük át a tetejét, és még 10 percig süssük. Azonnal tálaljuk, kedvenc köretünkkel.


Rántott csirkemellfilé sütőben fűszeres panírban recepthez kapcsolódó receptek

Rántott csirkemellfilé sütőben fűszeres panírban

Rántott csirkemellfilé sütőben fűszeres panírban

Az így elkészített mellfilé nem szárad ki, és még annak is ízleni fog, aki eddig száraznak tartotta a csirke mellét!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés