Rántott hús vagy rántott zöldség időkímélő panírozása recept

Rántott hús vagy rántott zöldség időkímélő panírozása
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
5386

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Finom, ropogós végeredménnyel jár ez a gyors, egyszerű panírozási mód. Bár én aludttej, joghurt és keményítő nélkül régebben is így paníroztam az apró gombát, kelbimbót. A keményítő nagyon ropogóssá teszi a megsült bundát. Ha 60 dkg-nál nagyobb mennyiséget készítünk, kicsit növelni kell a panír arányait.

4 személyre

  • 60 dkg színhús (pl. csibemell, felső csibecomb kicsontozva, pulykamedalion, szűzpecsenye, karaj, filézett hal)
  • cukkini-padlizsán hasábok, apróbb gombafejek, kelbimbó, stb.
  • 1.5 dl aludttej vagy joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek keményítő
  • 2 ek liszt
  • 2 db tojás
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • bő olaj a sütéshez

Elkészítés

A gyors panírozás sorrendje:

Ízesítjük a húscsíkokat (vagy ízes vízben blansírozzuk és lecsepegtetjük a zöldségfélét), pár percig állni hagyjuk. Enyhén sós, fokhagymás aludttejjel vagy joghurttal elkeverjük. Megszórjuk, összerázzuk a kukoricakeményítővel. Megszórjuk, összerázzuk a liszttel. A kevés sóval vagy ízesítővel elkevert tojást ráöntjük, összerázzuk. A zsemlemorzsával is alaposan összerázzuk. Bő, forró napraforgóolajban megsütjük, 1x megfordítjuk. Kiszedő tálba hajtunk pár papírtörlő csíkot, rátesszük a szűrőt, abba szedjük a megsült húst vagy zöldséget. Így az olaj a tálba csöpög, és a nedves papírtörlő nem puhítja meg a panírt.

Ízes dippel (mártogatóssal), körettel, savanyúsággal kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta

A panírozási folyamatot nagyobb méretű, mély tálban végezzük, mindig lefedve rázzuk össze az alapanyagokat.


Rántott hús vagy rántott zöldség időkímélő panírozása recepthez kapcsolódó receptek

Rántott hús vagy rántott zöldség időkímélő panírozása

Rántott hús vagy rántott zöldség időkímélő panírozása

Finom, ropogós végeredménnyel jár ez a gyors, egyszerű panírozási mód. Bár én aludttej, joghurt és keményítő nélkül régebben is így paníroztam az apró gombát, kelbimbót. A keményítő nagyon ropogóssá teszi a megsült bundát. Ha…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Rántott hús vagy rántott zöldség időkímélő panírozása recepthez

thumb
vajdamarta - 2014. január 10. 12345
A panírozási folyamatot nagyobb méretű, mély tálban végezzük, mindig lefedve rázzuk össze az alapanyagokat.