Rebarbarás-narancsos-gyömbéres morzsa recept

Rebarbarás-narancsos-gyömbéres morzsa

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
675

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A ropogósra sült, zabpelyhes morzsával borított, melegen tálalt gyümölcsfogás ízét az aromás gyömbér és a narancsadja. Behűtve is nagyon finom.
4 személyre

  • 1 db nagy narancs
  • 450 g rebarbara 2, 5 cm-es darabokra szeletelve
  • 2 kávéskanál összevágott gyömbérszár
  • 2 evőkanál porcukor
  • 125 g sima fehér liszt
  • 75 g félzsíros vaj behűtve és kockákra vágva
  • 25 g daracukor
  • 50 g zabpehely

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra (gázsütő: 5. fokozat).Reszeljünk finomra 1 kávéskanálnyi narancshéjat, és tegyük félre. Ezután hámozzuk egy a narancsot, a belső fehér héját is eltávolítva, és szedjük a húsát gerezdekre, a nagyobbakat félbevágva.

Tegyük a narancsgerezdeket egy süteményestálba, adjuk hozzá a rebarbarát, a gyömbérszárat és a porcukrot ízlés szerint. Borítsuk be a tálat fóliával, és süssük 15 percig.

Közben készítsük el a morzsát.Tegyük a lisztet, a vajat és a daracukrot egy tálba, és ujjhegyünkkel addig morzsoljuk, amíg a keverék kenyérmorzsához nem lesz hasonló, vagy keverjük 10-15 percig robotgépben. Vegyítsük hozzá a zabpelyhet és a félretett narancshéjat.

Vegyük le a gyümölcsről a fóliát, és szórjuk rá a morzsát. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük fedő nélkül 25-30 percig, amíg a teteje ropogós és aranyszínű nem lesz.

Hagyjuk a morzsát kissé kihűlni, majd tálaljuk forró, vaníliás tejsodóval.

Változat: Rebarbara helyett használhatunk egrest, narancs helyett pedig szamócát.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 1835 kJ (437 kcal), Szénhidrát 70 g, Fehérje 15 g, Zsír 13 g (ebből telített zsír 3 g)


Rebarbarás-narancsos-gyömbéres morzsa

Rebarbarás-narancsos-gyömbéres morzsa

A ropogósra sült, zabpelyhes morzsával borított, melegen tálalt gyümölcsfogás ízét az aromás gyömbér és a narancsadja. Behűtve is nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés