Rebarbarás pite recept

Rebarbarás pite
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2982

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A rebarbarás pitéhez sűrű tejfölből bevonatot készítünk,amely még finomabb, ha egy púpozott késhegynyi gyömbérrel és egy tasak vaníliás cukorral is ízesítjük.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 20 dkg sovány túró
  • 8 evőkanál étolaj
  • 8 evőkanál tej
  • 1 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag + 2 kiskanál sütőpor
  • zsiradék a tepsihez

A tetejére:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1.5 kg rebarbara

A bevonathoz:

  • 5 dl zsíros tejföl (20%-os)
  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • jégcukor a beszóráshoz

Elkészítés

A tésztához a túrót, az olajat, a tejet, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót tálba tesszük, és éppen csak összekeverjük.

A lisztet és a sütőport egy másik tálban összeszitáljuk. Először beledolgozzuk a kétharmadát a túrós masszába, majd a maradékot is hozzákeverjük, és az egészet sima tésztává gyúrjuk. Kikenjük a tepsit. Rátesszük a tésztát és kinyújtjuk.

A töltelékhez a pudingport 3 evőkanál tejjel összekeverjük. A maradék tejet a cukorral egy vastag falú lábosban felfőzzük.

Hozzáöntjük a pudingot, és állandó keverés mellett felforraljuk, majd rögtön levesszük a lángról. A tojást habosra verjük, a még forró pudinghoz keverjük, majd hagyjuk kihűlni.

A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütő 180 °C, gázsütő 3–4-es fokozat) előmelegítjük. Megmossuk a rebarbarát, és ha szükségesnek találjuk, meghámozzuk. Kb. 4 cm hosszú darabokra vágjuk. A mázhoz a sűrű, zsíros tejszínt összekeverjük a tojásokkal.

A vaníliapudingot egyenletesen a tésztára kenjük. Ráterítjük a rebarbarát, és a mázat a tetejére öntjük.

Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Kivesszük, és megvárjuk, amíg kihűl. Tálalás előtt megszórjuk jégcukorral, majd felvágjuk.


Rebarbarás pite recepthez kapcsolódó receptek

Rebarbarás pite

Rebarbarás pite

A rebarbarás pitéhez sűrű tejfölből bevonatot készítünk,amely még finomabb, ha egy púpozott késhegynyi gyömbérrel és egy tasak vaníliás cukorral is ízesítjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Rebarbarás pite recepthez

mamarika - 2014. április 29.
Nem látni az elkészítés leírását ! :(
pici0130 - 2009. augusztus 04.
bocsi de a hozávalok listáján csak a liszt szerepel