Rebarbarás süti recept

Rebarbarás süti
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
3328

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mint egy ábránd - ideje megvalósítani!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 dkg vaj + a sütőedény kivajazásához
  • 30 dkg barna cukor + a tetejére
  • 0.5 evőkanál fahéj
  • 10 dkg mogyoró, dió, mandula (vagy vegyesen)
  • 1 db tojás
  • 22.5 dkg liszt
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 0.5 kiskanál só
  • 3 dl tejföl
  • 30 dkg rebarbara

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Vékonyan kivajazunk egy közepes méretű tepsit.

Felolvasztunk 1 evőkanál vajat, hozzáadunk 10 dkg cukrot, majd belekeverjük a fahéjat és a durvára vágott mogyorót (A mogyoróból egy keveset félreteszünk a díszítéshez).

A maradék vajat kikeverjük a maradék cukorral és a tojással, hozzászitáljuk a lisztet, belekeverjük a szódabikarbónát és a sót, végül a tejfölt és az 1 cm-es darabokra vágott rebarbarát.

A tésztát a tepsibe öntjük, a tetejét megszórjuk cukorral és a maradék magokkal, és kb. 30-35 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).


Rebarbarás süti recepthez kapcsolódó receptek

Rebarbarás süti

Rebarbarás süti

Mint egy ábránd - ideje megvalósítani!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Rebarbarás süti recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. február 21.
Nagyon guszta,mentettem is.