Rebarbaratorta recept

Rebarbaratorta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
777

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyszüleink idejében még lehetett vadon termő, lédús rebarbarát szedni, amiből finom tortát készítettek. A töltelék így nem került semmibe.

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A kevert tésztához:

  • 0.5 kiskanál citromhéj
  • 12.5 dkg vaj
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 15 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 12.5 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 0.5 kiskanál fahéj
  • 1 csipet só
  • 56 dkg rebarbara
  • 1 kiskanál citromlé
  • 2 dkg pörkölt mandulapehely
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg méz

Elkészítés

Reszeljük le egy megmosott citrom héját, és facsarjuk ki a levét. Válasszuk el 2 tojás sárgáját a fehérjétől. Keverjünk össze 1 egész tojást és 2 tojássárgáját a tészta többi hozzávalójával. Töltsük a tésztát egy kikent, 24 cm átmérőjű, kapcsos tortasütőformába, és simítsuk egyenletesre.

Hámozzuk meg a rebarbarát, mossuk meg, vágjuk 3 cm hosszú darabokra. 6 dkg-nyit tegyünk félre, a többit tegyük a tésztára. Süssük előmelegített sütőben 40 percig. A megmaradt rebarbarát kevés vízben 2 dkg cukorral főzzük puhára.

A 2 tojásfehérjéből verjünk a citromlével kemény habot. Állandó keverés mellett adjuk hozzá a maradék cukrot, majd a mézet. Töltsük a masszát habzsákba, és nyomjunk rácsot és rózsákat az elősütött torta tetejére.

Tegyük vissza a tortát a sütőbe. Süssük még 15 percig, hogy a tojáshab kissé megpiruljon. Kenjük be a torta oldalát baracklekvárral. Díszítsük rebarbaradarabokkal és mandulával.

Tipp:

Felső/alsó láng: 200 °C Gáz: 3,4. fokozat


Rebarbaratorta

Rebarbaratorta

Nagyszüleink idejében még lehetett vadon termő, lédús rebarbarát szedni, amiből finom tortát készítettek. A töltelék így nem került semmibe.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Rebarbaratorta recepthez

Gabó - 2011. szeptember 25.
Eszméletlen finom!!!!! :-)