Régimódi áfonyás muffin recept

Régimódi áfonyás muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2736

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A fekete áfonyát nemcsak befőzéshez használhatjuk fel, hanem mennyei áfonyás muffinokat is süthetünk belőle. Amennyiben fagyasztott áfonyát használunk, ne olvasszuk fel. Így elkerülhetjük a tészta elszíneződését.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávaló 6 darabhoz:

  • 10 dkg liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 0.25 kiskanál só
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál tej
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 0.5 kiskanál vaníliaaroma
  • 7.5 dkg friss vagy fagyasztott fekete áfonya

Elkészítés

Egy kisebb edényben összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Egy másik tálban a tojást felverjük a tejjel, a vajjal és a vaníliaaromával, majd az első edény tartalmával lazán összedolgozzuk. A masszába végül beleforgatjuk a fekete áfonyát.

A kiolajozott vagy muffinpapírral kibélelt formákat háromnegyedig töltjük az elkészült masszával. 200 °C-on 18-22 perc alatt készre sütjük (ha a tészta közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad semmi, akkor van készen). A muffinokat 5 percig a tepsiben pihentetjük, mielőtt kiemelnénk őket a sütőformákból. Melegen tálaljuk.

Tápértékadatok:

Adagonként 192 kalória, 5 g zsír (ebből telített zsír 3 g), 47 mg koleszterin, 220 mg nátrium, 33 g szénhidrát, 2 g rost, 4 g fehérje.


Régimódi áfonyás muffin recepthez kapcsolódó receptek

Régimódi áfonyás muffin

Régimódi áfonyás muffin

A fekete áfonyát nemcsak befőzéshez használhatjuk fel, hanem mennyei áfonyás muffinokat is süthetünk belőle. Amennyiben fagyasztott áfonyát használunk, ne olvasszuk fel. Így elkerülhetjük a tészta elszíneződését.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés