Répatorta almával recept

Répatorta almával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

65 perc

Megnézték:
2101

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nyuszika előreszaladt - és elhozta a répatortát

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 12 dkg liszt + a tepsibe
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 kiskanál szerecsendió
  • 1 kiskanál gyömbér
  • 0.45 kiskanál szegfűbors
  • 0.25 kiskanál szódabikarbóna
  • 0.25 kiskanál só
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg barna cukor
  • 15 dkg főtt, pürésített sütőtök (vagy édesburgonya)
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 10 dkg sárgarépa
  • 0.5 dl kefir
  • 8 dkg felaprított dió

A cukormázhoz:

  • 5.5 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 2 kiskanál tej
  • 0.5 kiskanál vaníliakivonat

A gyümölcskeverékhez:

  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 db körte
  • 6 db kumquat
  • 10 dkg áfonya

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. Kivajazunk és kilisztezünk egy tortaformát vagy egy kisebb tepsit. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót, a gyömbért, a szegfűborsot, a szódabikarbónát és a sót, majd félretesszük.

Egy másik edényben összekeverjük a kétféle cukrot, a sütőtököt, a tojást és az olajat. Belekeverjük a lereszelt répát és a kefirt, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztes keveréket és a diót.

A tésztát beleöntjük a tepsibe, és 30-35 percig sütjük, míg a közepe is meg nem sül, majd 15 percig hűlni hagyjuk, és kivesszük a tepsiből.

Közben a mázhoz kézi mixerrel közepes fokozaton felverjük a megolvasztott vajat, belekeverjük a porcukrot, majd hozzáadjuk a tejet és a vaníliakivonatot. (Ha szükség, adhatunk még hozzá porcukrot.)

A gyümölcskeverékhez felolvasztjuk a vajat, és belekeverjük a cukrot. Hozzáadjuk a kimagozott, felszeletelt körtét, a vékonyra szeletelt kumquatot és az áfonyát. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg a körte meg nem puhul, majd levesszük a tűzről, és 10 percig állni hagyjuk.

A kihűlt sütemény tetejét bekenjük a mázzal, majd közvetlenül tálalás előtt rákanalazzuk a gyümölcsöt.


Répatorta almával recepthez kapcsolódó receptek

Répatorta almával

Répatorta almával

Nyuszika előreszaladt - és elhozta a répatortát

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés