Répatorta krémsajttal recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 120 perc
Megnézték: |
Gluténmentes torta recept
- 5 db tojás
- 26.5 dkg barna cukor
- 1 kiskanál vaníliakivonat
- 1.25 dl étolaj
- 44 dkg mandulaliszt
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 kiskanál őrölt gyömbér
- 0.25 kiskanál őrölt szerecsendió
- 1 kiskanál sütőpor
- 40 dkg reszelt sárgarépa
- 7.5 dkg kókuszreszelék
- 7 dkg pirított szeletelt mandula
- 8 dkg aszalt ribizli
A krémhez:
- 25 dkg krémsajt
- 5.5 dkg cukor
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 160 ºC-ra. A szoba-hőmérsékletű tojást, a cukrot és a vaníliát elektromos habverővel 15 perc alatt habosra keverjük.
A többi hozzávalót összekeverjük, beleforgatjuk a tojáshabba, és egy sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es kapcsos tortaformába öntjük.
A tortát 1 óra 25 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Amikor kihűlt, 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
A krém hozzávalóit robotgéppel összekeverjük. A tortát körbevágjuk, lecsatoljuk róla a formát, és megkenjük a krémmel. Hidegen tálaljuk.
Répatorta krémsajttal recepthez kapcsolódó receptek
Répatorta krémsajttal
Gluténmentes torta recept