Répatorta krémsajttal recept

Répatorta krémsajttal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
730

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gluténmentes torta recept

10 személyre

  • 5 db tojás
  • 26.5 dkg barna cukor
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 1.25 dl étolaj
  • 44 dkg mandulaliszt
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér
  • 0.25 kiskanál őrölt szerecsendió
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 40 dkg reszelt sárgarépa
  • 7.5 dkg kókuszreszelék
  • 7 dkg pirított szeletelt mandula
  • 8 dkg aszalt ribizli

A krémhez:

  • 25 dkg krémsajt
  • 5.5 dkg cukor
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 ºC-ra. A szoba-hőmérsékletű tojást, a cukrot és a vaníliát elektromos habverővel 15 perc alatt habosra keverjük.

A többi hozzávalót összekeverjük, beleforgatjuk a tojáshabba, és egy sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es kapcsos tortaformába öntjük.

A tortát 1 óra 25 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Amikor kihűlt, 2-3 órára a hűtőbe tesszük.

A krém hozzávalóit robotgéppel összekeverjük. A tortát körbevágjuk, lecsatoljuk róla a formát, és megkenjük a krémmel. Hidegen tálaljuk.


Répatorta krémsajttal recepthez kapcsolódó receptek

Répatorta krémsajttal

Répatorta krémsajttal

Gluténmentes torta recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés