Répatorta recept

Répatorta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1952

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

  • 3 db tojás
  • 20 dkg barna cukor
  • 2.5 dl olaj
  • 0.5 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál narancslikőr (tetszőleges)
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 30 dkg liszt + a formába
  • 50 dkg sárgarépa
  • 0.8 dl narancslé
  • 6 dkg pirított dió
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál só
  • 0.25 kiskanál őrölt fahéj
  • 0.25 kiskanál őrölt szegfűszeg
  • 0.25 kiskanál őrölt szerecsendió
  • 0.5 kiskanál sütőpor
  • marcipánrépák (tetszőleges)
  • vaj a formába

A mázhoz:

  • 17 dkg krémsajt
  • 8 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kiskanál vaníliakivonat

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A tojást és a cukrot az olajjal együtt elektromos keverővel 3 perc alatt simára keverjük, majd hozzáadjuk a citromlét, a narancslikőrt, a vaníliát és a liszt felét.

Két perc keverés után hozzádolgozzuk a durvára reszelt répát, a narancslét és a nem túl finomra vágott diót.

A szódabikarbónát összekeverjük a sóval, a fűszerekkel, a sütőporral és a maradék liszttel, majd összedolgozzuk a répás keverékkel, és egy vékonyan kivajazott, kilisztezett és sütőpapírral kibélelt 22 cm-es kapcsos tortaformába kanalazzuk.

A tésztát 1 óra alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd egy rácsra tesszük hűlni. 10 perc elteltével egy éles késsel óvatosan körbevágjuk, majd a formából kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

A mázhoz a krémsajtot és a vajat elektromos keverővel habosra keverjük, közben hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliát.

A mázat egy spatulával felhordjuk a sütemény tetejére és az oldalára, a marcipánrépákat pedig küllő alakban a torta tetejére rendezzük.


Répatorta recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés