Részegbarát - palacsintatésztában sült zsemle recept

Részegbarát - palacsintatésztában sült zsemle
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

10 perc

Megnézték:
1012

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Régi recept, kedvet kaptam hozzá, hogy elkészítsem.

2 személyre

  • 2 db zsemle
  • 4 evőkanál meggydzsem, de ne túl kemény legyen
  • 1 dl fehérbor
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál őrölt kardamommag
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • pici só
  • 2 evőkanál tej
  • porcukor a szóráshoz (vaníliás)
  • 5 dl olaj a sütéshez

Elkészítés

A zsemlyéket kettévágjuk, és a borba mártjuk. Ezután tálra helyezzük, és megkenjük a dzsemmel, majd összeragasztjuk őket.

A tojásokat pici tejjel, sóval és a fűszerekkel jól kikeverjük és a liszttel sűrű palacsintatésztát keverünk. Olajat forrósítunk egy edényben annyit, hogy kényelmesen kitudjuk sütni a palacsinta tésztába mártott zsemlyéket. Ezután szép pirosra sütjük forró olajban.

Papírtörlő kendőre kiszedjük, majd tálra téve porcukorral megszórjuk. A legjobb, ha a cukor vaníliás! Melegen a legfinomabb, mint a fánk.


Részegbarát - palacsintatésztában sült zsemle recepthez kapcsolódó receptek

Részegbarát - palacsintatésztában sült zsemle

Részegbarát - palacsintatésztában sült zsemle

Régi recept, kedvet kaptam hozzá, hogy elkészítsem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés