Részegbarát - palacsintatésztában sült zsemle

Részegbarát - palacsintatésztában sült zsemle

Régi recept, kedvet kaptam hozzá, hogy elkészítsem.

2 személyre

  • 2 db zsemle
  • 4 evőkanál meggydzsem, de ne túl kemény legyen
  • 1 dl fehérbor
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál őrölt kardamommag
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • pici só
  • 2 evőkanál tej
  • porcukor a szóráshoz (vaníliás)
  • 5 dl olaj a sütéshez
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A zsemlyéket kettévágjuk, és a borba mártjuk. Ezután tálra helyezzük, és megkenjük a dzsemmel, majd összeragasztjuk őket.

A tojásokat pici tejjel, sóval és a fűszerekkel jól kikeverjük és a liszttel sűrű palacsintatésztát keverünk. Olajat forrósítunk egy edényben annyit, hogy kényelmesen kitudjuk sütni a palacsinta tésztába mártott zsemlyéket. Ezután szép pirosra sütjük forró olajban.

Papírtörlő kendőre kiszedjük, majd tálra téve porcukorral megszórjuk. A legjobb, ha a cukor vaníliás! Melegen a legfinomabb, mint a fánk.