Reszelt linzer almával, dzsemmel recept

Reszelt linzer almával, dzsemmel
4.5 11

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bankiani

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2865

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Lelváros linzer recept linzertésztából reszelt almával és darált dióval

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A linzertésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • sütőpor
  • 2 db tojássárgája
  • citromhéj
  • pici tejföl

A töltelékhez:

  • 0.5 kg alma
  • fahéj
  • cukor
  • darált dió

Elkészítés

A linzertésztát elkészítjük az összetevőkkel és 2 részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk és vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk. Rászórjuk a darált diót, cukrot, majd ráreszeljük az almát (amit előzőleg meghámoztunk), meghintjük fahéjjal, vaníliás cukorral.

A másik tésztát lereszeljük a tetejére. Sütőbe rakjuk és 30 percig sütjük 160 fokon. Tálalásnál saját készítésű dzsemet adhatunk hozzá.


Reszelt linzer almával, dzsemmel recepthez kapcsolódó receptek

Reszelt linzer almával, dzsemmel

Reszelt linzer almával, dzsemmel

Lelváros linzer recept linzertésztából reszelt almával és darált dióval

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Reszelt linzer almával, dzsemmel recepthez

BANKIANI - 2012. január 10.
Köszönöm Magdi! Sok sikert a receptek kipróbálásához!
Kapecska Magdi - 2012. január 10.
Kipróbáltam nagyon finom.