Ribiszkés muffin recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 9 darabhoz:
- 12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 8 dkg liszt
- 2 kiskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 15 dkg fekete ribiszke
- 6 dkg vaj
- 6 dkg barna cukor
- 1 db tojás
- 2 dl tej
- sütőpapír kosárkák
Elkészítés
A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütő 180 °C, gázsütő 3–4-es fokozat) előmelegítjük. A papírkosárkákat a muffinsütő mélyedéseibe helyezzük.
A kétféle lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztből a szitában visszamaradt korpát is, és hozzákeverjük a sütőport és a sót. Megmossuk a ribiszkét, szárazra itatjuk, villával leszemezzük a fürtökről, és lazán a liszthez keverjük.
Megolvasztjuk a vajat, és hűlni hagyjuk, majd egy tálban a cukorral, a tojással és a tejjel jól összekeverjük. A masszát a lisztes keverékhez öntjük, de a hozzávalókat éppen csak összevegyítjük.
Két kiskanállal a masszát a papírkosárkákba töltjük, de csak a kétharmadukig, mert a cipócskák megduzzadnak. 18–20 percig sütjük az előmelegített sütőben, amíg a tetejük megrepedezik, és szép barnára pirul. Kivesszük a tepsit a sütőből, és süteményesrácsra tesszük. Várunk egy kicsit, majd a süteményeket kiemeljük a tepsiből, és azonnal tálaljuk.