Ribiszkés muffin recept

Ribiszkés muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
349

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 9 darabhoz:

  • 12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 8 dkg liszt
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg fekete ribiszke
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg barna cukor
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • sütőpapír kosárkák

Elkészítés

A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütő 180 °C, gázsütő 3–4-es fokozat) előmelegítjük. A papírkosárkákat a muffinsütő mélyedéseibe helyezzük.

A kétféle lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztből a szitában visszamaradt korpát is, és hozzákeverjük a sütőport és a sót. Megmossuk a ribiszkét, szárazra itatjuk, villával leszemezzük a fürtökről, és lazán a liszthez keverjük.

Megolvasztjuk a vajat, és hűlni hagyjuk, majd egy tálban a cukorral, a tojással és a tejjel jól összekeverjük. A masszát a lisztes keverékhez öntjük, de a hozzávalókat éppen csak összevegyítjük.

Két kiskanállal a masszát a papírkosárkákba töltjük, de csak a kétharmadukig, mert a cipócskák megduzzadnak. 18–20 percig sütjük az előmelegített sütőben, amíg a tetejük megrepedezik, és szép barnára pirul. Kivesszük a tepsit a sütőből, és süteményesrácsra tesszük. Várunk egy kicsit, majd a süteményeket kiemeljük a tepsiből, és azonnal tálaljuk.


Ribiszkés muffin recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés