Ribiszketorta recept

Ribiszketorta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
889

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a torta sváb specialitás, amely savanykás ízével hódítás messze földön lelkes híveket szerez.

12 személyre

  • 40 dkg száraz kemény zsemle vagy kenyér
  • 2.5 dl tej
  • 75 dkg ribiszke
  • 1 db citrom
  • 5 db tojás
  • 8 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • vaj a formához
  • porcukor

Elkészítés

Reszeljük le a zsemlét, és áztassuk a tejben 30 percig.

Közben mossuk meg a ribiszkét, majd szedjük le a szemeket a fürtökről.

Mossuk meg a citromot, és reszeljük le a héját. Válasszuk el a tojások sárgáját a fehérjétől. Keverjük habosra a vajat a cukorral, adjuk hozzá a citromhéjat és a tojássárgáját, és keverjük még 4 percig. Ezután vegyítsük össze a kenyérmasszával és a sütőporral. Verjünk a tojásfehérjéből kemény habot, forgassuk a masszába, végül óvatosan az áfonyát is keverjük hozzá. Egy maroknyi gyümölcsöt tegyünk félre a díszítéshez.

Tegyük a tésztát egy 24 cm átmérőjű kapcsos sütőformába, és süssük kb. 45 percig. Hústűvel ellenőrizzük, hogy megsült-e.Hagyjuk még a nyitott ajtajú kikapcsolt sütőben 10 percig. Díszítsük porcukorral és ribiszkeszemekkel.

Tipp:

Felső/alsó láng: 190 °C
Gáz: 3. fokozat


Ribiszketorta

Ribiszketorta

Ez a torta sváb specialitás, amely savanykás ízével hódítás messze földön lelkes híveket szerez.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés