Ribizlis-banános amerikai palacsinta

Ribizlis-banános amerikai palacsinta
A banántól puha, a ribizlitől kissé savanykás ízű amerikai palacsinta kerekedett. Akár tízóraira vagy csak úgy napközben egy kis édesség gyanánt is elkészíthető.
3 személyre

  • 1 nagy, érett banán
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál olvasztott margarin
  • 30 dkg liszt
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 4 dl tej
  • 1 kávéskanál margarin olvasztva a serpenyőbe
  • 1 csésze (2,5 dl) szemezett ribizli
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A ribizlit alaposan megmossuk, szárát eltávolítjuk, hagyjuk kicsit papírtörlőn lecsöpögni.

Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni és öntsük le alóla a levet.

A banánt egy tálkában kanállal pürésítjük.

Hozzákeverjük a tojást a sóval, cukorral, olvasztott margarinnal.

Egy másik tálkába a lisztbe szórjuk a sütőport, majd átforgatjuk és a tojásos masszába keverjük.

A tejet fokozatosan adagolva csomómentes, sűrű tésztává kavarjuk.

Egy palacsintasütőt felforrósítsunk és megolvasztjuk benne a margarint, majd merünk a masszából egy kisméretű merőkanállal a közepére.

Dobálunk a tésztára pár szem ribizlit.

Ha kezd apró buborék képződni a tésztában és az alja kezd barnulni, óvatosan megfordítjuk.

Mindkét oldalát kb. 1,5 percig sütjük.

Néha érdemes a sütőt papírtörlővel kitörölni, hogy a ribizli leve ne égjen oda és egy pici margarinnal újra kikenni.

Porcukorral meghintve vagy mézzel lecsorgatva kínáljuk.