Ribizlis-rebarbarás sütemény recept

Ribizlis-rebarbarás sütemény
3 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Puporka Jenő

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2070

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg teljes őrlésű bio búzaliszt
  • 7 dkg nyírfacukor
  • 7 dkg kókuszzsír
  • 0.5 csomag bio sütőpor
  • 1 dl hideg víz

A töltelékhez:

  • 3 db vastag szár rebarbara
  • 25 dkg ribizli
  • fahéj
  • 2.5 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál méz
  • 1 púpos evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítés

A tészta hozzávalóit, azaz a száraz elemeket keverjük össze. Adjuk hozzá a kókuszzsírt, vagy vajat, és kezdjük el morzsolni. Annyi hideg vizet adjunk hozzá, hogy rugalmas linzer tésztát kapjunk. Ha készen van, tegyük be a hűtőbe 1 órát pihenni. Majd béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és nyújtsuk bele a tésztát úgy, hogy legalább 2,5 cm magas pereme legyen.

Erre tegyük rá a megmosott, megtisztított gyümölcsöket. A gyümölcsöket szórjuk meg ízlés szerint fahéjjal. A joghurtot keverjük ki a mézzel, és a keményítővel simára. Öntsük rá a gyümölcsökre.180 fokos előmelegített sütőben 35 percig süssük. Tökéletesen harmonizálnak az édes és a savanykás ízek.


Ribizlis-rebarbarás sütemény recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés