Ribizlis habos lepény recept

Ribizlis habos lepény
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
451

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az idei ribizli termésem nagyon kevés volt, mert 3/4 része elfagyott a tavaszi hideg időjárás miatt. Azért keveset tudtam szüretelni belőle, és készítettem egy-két finomságot. Ezt a süteményt már fiatal koromban megsütöttem többször is, a receptjét egy gasztromagazinban találtam. Annak már van 25 éve. Akkoriban is rengeteg ribizlink volt, sokféle receptet keresgéltem, hogy felhasználhassam a gazdag C vitaminban lévő bogyós gyümölcsöt. Szörpöt már főztem, de a savanykás íze miatt kissé idegenkednek sokan tőle. Íme a kedvenc habos édesség belőle!

4 személyre

  • 40 dgk liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dgk vaj
  • 10 dgk porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 6 evőkanál tejföl
  • 1 csipet só

A tetejére:

  • 8 db tojásfehérje
  • 30 dgk kristálycukor
  • 50 dgk ribizli
  • 0.5 db citrom leve

Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy robotgép táljába öntjük a citromlé kivételével, és sima tésztát gyúrunk belőle. A tésztát 29x37 cm-es nagyságúra nyútjuk, majd egy szilikonnal bélelt sütőlemezre helyezzük. Villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben elősütjük kb. 10 perc.

Ezalatt egy másik robotgéppel kemény habot verünk a tojás fehérjéből melybe folyamatosan adagoljuk a cukrot és öntjük a citromlevet. A tisztított megmosott ribizlit lecsepegtetjük és egy szilikonlapát segítségével a habba keverjük.

Ezután a kivett tészta tetejére kenjük egyenletes vastagságúra, majd megmintázzuk és a sütőbe visszatesszük. 160 fokon 25 percig sütjük. Kihűlés után vízbe mártott késsel kis kockákra vágjuk.


Ribizlis habos lepény recepthez kapcsolódó receptek

Ribizlis habos lepény

Ribizlis habos lepény

Az idei ribizli termésem nagyon kevés volt, mert 3/4 része elfagyott a tavaszi hideg időjárás miatt. Azért keveset tudtam szüretelni belőle, és készítettem egy-két finomságot. Ezt a süteményt már fiatal koromban megsütöttem többször is,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés