Ribizlis sajttortakosárkák

Ribizlis sajttortakosárkák

A rakomány opcionális - ribizli, málna, áfonya, bármi!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 dkg édes keksz
  • 8 dkg olvasztott Rama sütőmargarin
  • 25 dkg krémsajt
  • 4 dkg + 2 kiskanál porcukor
  • 1.2 dl tejszín
  • 2 kiskanál vaníliakivonat
  • 12 dkg ribizli
  • 0.5 evőkanál édes desszertbor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A kis darabokra tört kekszet aprítógéppel finomra morzsoljuk, majd hozzáadjuk a Rama sütőmargarint, és alaposan összedolgozzuk.

Egy muffinsütő 4 mélyedését kibéleljük sütőpapírral, a kekszmasszából kosárkákat formázunk a mélyedésekbe, majd a formát 30 percre betesszük a hűtőbe.

A krémsajtot 4 dkg porcukorral, a tejszínnel és a vaníliakivonattal elektromos keverővel alaposan összedolgozzuk, majd félretesszük. A ribizlit összekeverjük a borral és 2 kiskanál porcukorral, majd 10 percig állni hagyjuk.

A kosárkákat a papír segítségével kiemeljük a formából, majd megtöltjük a krémsajtos keverékkel, a ribizlit pedig a tetejére halmozzuk.