Ricottás almatorta recept

Ricottás almatorta
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
547

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az egyik legfinomabb almatorta. Ki kell próbálni!

5 személyre

  • Hozzávalók egy 26 cm-es kapcsos tortaformához
  • 3 db nagyobb idared alma
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 15 dkg ricotta
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • vaj és darált mandula a formához
  • 3 dkg fenyőmag
  • 10 dkg porcukor + a szóráshoz
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál mandulalikőr

Elkészítés

Előkészítés: Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kenjük ki vajjal, és szórjuk be darált mandulával.

Elkészítés

A meghámozott almákat vágjuk négyfelé, távolítsuk el a magházukat. Irdaljuk be a darabokat, és locsoljuk meg a citrom levével. A vajat, a cukorral, tojással krémesre keverjük robotgéppel, és adagoljuk hozzá a sütőporos lisztet, és a citrom reszelt héját. Végül a ricottát is. Géppel keverjük ki szép krémes állagúra, ha kell, akár 15 percig is keverheti a gép.

A masszát töltsük kivajazott, és darált mandulával megszórt 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába. Nyomkodjuk bele ferdén az almákat, a közepére is, és szórjuk meg a fenyőmaggal. Barna cukorral is meg lehet szórni, úgy még finomabb lesz. Süssük előmelegített sütőben, 180 fokon 50 percig.

A porcukrot keverjük ki a citromlével és a likőrrel. Öntsük a még meleg süteményre, és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt hintsük meg porcukorral.


Ricottás almatorta recepthez kapcsolódó receptek

Ricottás almatorta

Ricottás almatorta

Az egyik legfinomabb almatorta. Ki kell próbálni!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés