Ricottás csirke paradicsomos salsával recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 25 perc
Megnézték: |
A ricotta és pesto keverékével megtöltött csirkemellek jól mutatnak. Paradicsomból, lila hagymából, fokhagymából és bazsalikomból készülő salsa teszi pikánssá ezt a fogást.
- 4 db csirkemell (egyenként kb. 18 dkg)
- 10 dkg ricotta
- 5 evőkanál pesto szósz
- 2 kiskanál olívaolaj
- 1 kis fej lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db lukullusz paradicsom
- 1 ciabatta kenyér
- fekete bors
- néhány bazsalikomágacska
Elkészítés
A grillsütőt közepes hőfokon előmelegítjük. Mindegyik csirkemellbe egy-egy zsebet vágunk.
A ricottát egy kis tálban összekeverjük 1 evőkanál pestóval. A masszát négyfelé osztva a zsebekbe töltjük. A húst jól összenyomkodjuk.
A csirkemelleket kiolajozott grillezőtepsibe fektetjük. Megkenjük olívaolajjal, megborsozzuk, majd mindkét oldalukon kb. 7–8 percig grillezzük, míg a hús meg nem puhul.
Közben a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a paradicsomot megmossuk. Mindezeket apróra összevágjuk, jól összekeverjük és megborsozzuk. A bazsalikomot megmossuk, szárazra töröljük, széttépkedjük és hozzáadjuk a keverékhez.
Négy szelet ciabatta kenyeret megkenünk a maradék pestóval. A grillezőrostélyt a hús fölé helyezzük, a kenyereket ráfektetjük és enyhén megpirítjuk. A csirkét a pirított pestós kenyérrel és a paradicsomos salsával tálaljuk.
Tipp:
A ricotta helyett másfajta túrót vagy krémsajtot is használhatunk. Még hamarabb elkészül, ha a paradicsomot, a hagymát és a fokhagymát robotgéppel aprítjuk fel, de ne túl apróra, hogy azért a salsa ropogós legyen.
A recept tápértéke:
TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 420 kcal/1764 kJ energia, 21 g szénhidrát, 53 g fehérje, 21 g zsír (ebből 7 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok, C- és E-vitamin.