Ricottás csirke paradicsomos salsával recept

Ricottás csirke paradicsomos salsával
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
2847

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A ricotta és pesto keverékével megtöltött csirkemellek jól mutatnak. Paradicsomból, lila hagymából, fokhagymából és bazsalikomból készülő salsa teszi pikánssá ezt a fogást.

4 személyre

  • 4 db csirkemell (egyenként kb. 18 dkg)
  • 10 dkg ricotta
  • 5 evőkanál pesto szósz
  • 2 kiskanál olívaolaj
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db lukullusz paradicsom
  • 1 ciabatta kenyér
  • fekete bors
  • néhány bazsalikomágacska

Elkészítés

A grillsütőt közepes hőfokon előmelegítjük. Mindegyik csirkemellbe egy-egy zsebet vágunk.

A ricottát egy kis tálban összekeverjük 1 evőkanál pestóval. A masszát négyfelé osztva a zsebekbe töltjük. A húst jól összenyomkodjuk.

A csirkemelleket kiolajozott grillezőtepsibe fektetjük. Megkenjük olívaolajjal, megborsozzuk, majd mindkét oldalukon kb. 7–8 percig grillezzük, míg a hús meg nem puhul.

Közben a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a paradicsomot megmossuk. Mindezeket apróra összevágjuk, jól összekeverjük és megborsozzuk. A bazsalikomot megmossuk, szárazra töröljük, széttépkedjük és hozzáadjuk a keverékhez.

Négy szelet ciabatta kenyeret megkenünk a maradék pestóval. A grillezőrostélyt a hús fölé helyezzük, a kenyereket ráfektetjük és enyhén megpirítjuk. A csirkét a pirított pestós kenyérrel és a paradicsomos salsával tálaljuk.

Tipp:

A ricotta helyett másfajta túrót vagy krémsajtot is használhatunk. Még hamarabb elkészül, ha a paradicsomot, a hagymát és a fokhagymát robotgéppel aprítjuk fel, de ne túl apróra, hogy azért a salsa ropogós legyen.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 420 kcal/1764 kJ energia, 21 g szénhidrát, 53 g fehérje, 21 g zsír (ebből 7 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok, C- és E-vitamin.


Ricottás csirke paradicsomos salsával

Ricottás csirke paradicsomos salsával

A ricotta és pesto keverékével megtöltött csirkemellek jól mutatnak. Paradicsomból, lila hagymából, fokhagymából és bazsalikomból készülő salsa teszi pikánssá…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés