Ricottás galuska recept

Ricottás galuska
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2263

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Önálló ételként vagy szaftos sültek köreteként egyaránt megállja a helyét a tejjel készült ricottás galuska..

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 40 dkg ricotta
  • 5 evőkanál étolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 1 evőkanál snidling

Elkészítés

Forrni teszünk 4 literes fazékba 3 l vizet, kellően megsózzuk, beleteszünk 2 evőkanál olajat. Egy tálban felütjük a tojásokat, felöntjük a tejjel, 2 teáskanál sóval elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, fakanállal összeállítjuk. Nem kell nagyon kidolgozni.

A felforrt vízbe rögtön beleszaggatjuk a nokedlitésztát, újbóli forrás után 5-6 percig főzzük, többször megkeverjük, leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, megint leszűrjük és visszahelyezzük a fazékba. Serpenyőben, 3 evőkanál olajon a vékonyan szálára szeletelt hagymát üvegesre sütjük. Rászórjuk a galuskára, rámorzsoljuk a ricottát, a felaprított snidling felével meghintjük, őrölt borssal illatosítjuk. Húsvillával lazán összekeverjük.

Hőálló üvegtálba terítjük, forró sütőbe helyezzük, 200 fokon 15 percig sütjük. Tálaláskor megszórjuk a maradék vágott snidlinggel. Kovászos uborkával vagy fejes salátával kínáljuk Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Ricottás galuska recepthez kapcsolódó receptek

Ricottás galuska

Ricottás galuska

Önálló ételként vagy szaftos sültek köreteként egyaránt megállja a helyét a tejjel készült ricottás galuska..

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés