Ricottás sajttorta recept
Beküldő: blahunka Attiláné Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Ha nem keksszel készítjük a ricottás sajttortát, akkor sokkal finomabb lesz.
A recept hozzávalói ( személyre)
A hozzávalók
- 7 dkg darált mandula
- 3 dkg liszt
- 3 dkg cukor
- 3 dkg vaj felolvasztva
- 1 db tojássárgája
- 0 csipet só
A töltelékhez
- 25 dkg ricotta
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg natúr krémsajt
- 6 dkg cukor
- 1 db tojássárgája
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- szilvalekvár
Elkészítés
A tésztához egy tálba öntjük a darált mandulát, a lisztet, a cukrot, a csipet sót, a vajat és a tojássárgáját, majd összedolgozzuk. Egy torfaformát kikenünk vajjal és a morzsát a forma aljára nyomkodjuk. 20 percre hütőbe tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket: a háromféle sajtot simára keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és az étkezési keményítőt. A morzsás tésztát sütőbe tesszük és kb. 15 perc alatt világos színűre sütjük. Kihűtjük. A megsült tészta alját megkenjük szilvalekvárral és erre öntjük rá a krémet, a tetejét elsimítjuk. Kb. 50 percig sütjük. Ha a sütő aljába egy kis hőálló edényben vizet helyezünk, nem fog megrepedni a tortánk teteje.