Ricottás sajttorta recept

Ricottás sajttorta
2 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2620

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha nem keksszel készítjük a ricottás sajttortát, akkor sokkal finomabb lesz.

7 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 7 dkg darált mandula
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg cukor
  • 3 dkg vaj felolvasztva
  • 1 db tojássárgája
  • 0 csipet só

A töltelékhez

  • 25 dkg ricotta
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 6 dkg cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • szilvalekvár

Elkészítés

A tésztához egy tálba öntjük a darált mandulát, a lisztet, a cukrot, a csipet sót, a vajat és a tojássárgáját, majd összedolgozzuk. Egy torfaformát kikenünk vajjal és a morzsát a forma aljára nyomkodjuk. 20 percre hütőbe tesszük.

Közben elkészítjük a tölteléket: a háromféle sajtot simára keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és az étkezési keményítőt. A morzsás tésztát sütőbe tesszük és kb. 15 perc alatt világos színűre sütjük. Kihűtjük. A megsült tészta alját megkenjük szilvalekvárral és erre öntjük rá a krémet, a tetejét elsimítjuk. Kb. 50 percig sütjük. Ha a sütő aljába egy kis hőálló edényben vizet helyezünk, nem fog megrepedni a tortánk teteje.


Ricottás sajttorta recepthez kapcsolódó receptek

Ricottás sajttorta

Ricottás sajttorta

Ha nem keksszel készítjük a ricottás sajttortát, akkor sokkal finomabb lesz.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés