Ricottás szendvics recept

Ricottás szendvics
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

10 perc

Megnézték:
2400

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha tartunk a kamrában az olaszoknál oly népszerű antipasto konzerv zöldségeket, percek alatt változatos könnyű ételeket és harapnivalókat készíthetünk, mint amilyen ez az ízletes paprikás-ricottás szendvics is. Elkészítéséhez vegyes salátalevelekre, uborkára meg szőlőre lesz szükségünk, és máris kész a laktató ebéd.
4 személyre

  • 25 dkg ricotta
  • 8 szelet kenyér 1 cm vastag szeletekre vágva
  • 0 só és fekete bors friss mentalevelek a díszítéshez
  • 5 dkg kimagozott zöld olajbogyó apróra vágva
  • 3 evőkanál mentalevél apróra vágva
  • 15 dkg antipasto (olajban eltett) paprika jól lecsepegtetve és durvára vágva

A szőlőszemes zöldsalátához

  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 kiskanál citromlé
  • 17 dkg vegyes zöldsaláta (pl. bébispenót tölgylevelű saláta és borsmustár) duborka, felszeletelve
  • 20 dkg mag nélküli piros és zöld szőlő

Elkészítés

Először elkészítjük a salátaöntetet. Az olívaolajat és a citromlevet ízlés szerint egy kevés sóval meg borssal salátástálban habverővel összekeverjük, majd félretesszük.

Mérsékelt hőfokon felforrósítunk egy nagy, bordás öntöttvas grillserpenyőt. Annyi kenyérszeletet teszünk bele, ahány egymás mellett elfér, és addig pirítjuk, amíg a kenyerek alja ropogósra sül, és a serpenyő bordái világosbarnára csíkozzák (kb. 2 perc). Azután megfordítjuk a szeleteket, és a másik oldalukat is megpirítjuk. Ugyanígy járunk el a többi kenyérrel is.

A ricottát egy tálban jól összekeverjük az olajbogyóval és az összevágott mentalevelekkel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Mindegyik pirítós kenyérre néhány paprikadarabot teszünk. Ráhalmozzuk a ricottás keveréket, és mentalevelekkel díszítjük.

Gyorsan felverjük az öntetet a salátástálban, majd hozzáadjuk a salátaleveleket, a felszeletelt uborkát meg a szőlőszemeket. Összeforgatjuk, és a pirítós szendviccsel tálaljuk.

Tipp:

• Készítsünk melegszendvicset focaccia kenyérből, és tegyünk rá taleggio sajtot, tonhalat meg gombát. 20 dkg forrásvízben eltett konzerv tonhalat lecsepegtetünk, és egy tálban kisebb darabokra tördelünk. Hozzáadunk 10-10 dkg olajban eltett és jól lecsepegtetett vegyes antipasto paprikát és gombát, valamint 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöldet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és az egészet simára keverjük. 30 dkg focaccia kenyeret 6 vastag szeletre vágunk, majd a szeleteket keresztben is félbevágjuk. A kenyereket előmelegített, forró grillsütőben mindkét oldalukon kb. 2 percig pirítjuk. A tonhalas keveréket a pirítósokra kenjük, a tetejére 15 dkg vékonyan felszeletelt taleggio sajtot teszünk, és addig grillezzük, amíg a sajt ráolvad a szendvicsekre. Azonnal, forrón tálaljuk.

Miért egészséges?

• A ricotta olasz túró, amelyet a sajtok gyártásakor visszamaradt savóból készítenek. Tápanyagértéke hasonló a friss sajtéhoz, bár annál valamivel több fehérjét és kalciumot tartalmaz. • Az olívaolajban sok az egyszeresen telítetlen zsírsav, amelyről azt tartják, hogy szerepet játszik a vér koleszterinszintjének csökkentésében.

A recept tápértéke:

Adagonként, energia 408 kcal (1701 kJ), fehérje 13 g, zsír 16 g (ebből telített 5 g), szénhidrát 55 g, (ebből cukor 16 g), rost 4 g, A-vitamin, C-vitamin, kalcium, B1-, B6-, E-vitamin, folsav, niacin, réz, vas, kálium, cink


Ricottás szendvics

Ricottás szendvics

Ha tartunk a kamrában az olaszoknál oly népszerű antipasto konzerv zöldségeket, percek alatt változatos könnyű ételeket és harapnivalókat készíthetünk, mint amilyen ez az ízletes paprikás-ricottás szendvics is. Elkészítéséhez vegyes…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés