Ringlós túrókrém recept

Ringlós túrókrém

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1084

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Amilyen apró szemű, olyan édes a nyár végén érő sárga ringló, amely mirabella szilva néven is ismert.

4 személyre

  • 70 dkg sárga ringló
  • 8 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 1.25 dl tejszín
  • 0.5 l tej
  • 6 dkg gríz
  • 25 dkg sovány túró
  • néhány citromfűlevél a díszítéshez
  • 2 db tojássárgája

Elkészítés

Mossuk meg a ringlót, és távolítsuk el a magját. Főzzük a gyümölcsöt puhára 0,5 l vízben és 20 dkg cukorban (kb. 10perc), majd csepegtessük le.

Mossuk meg a citromot, töröljük szárazra, vágjunk le egy darabot a héjából, és facsarjuk ki az egyik felét. A tejszínből verjünk kemény habot, és hűtsük be.

Forraljuk fel egy fazékban a tejet a maradék cukorral és a citromhéjjal. Szitáljuk bele lassan a grízt, és állandó keverés közben főzzük alacsony hőfokon kb. 5 percig.

Hagyjuk kihűlni, és távolítsuk el belőle a citromhéjat. Tegyük a túrót, 1 kiskanál citromlevet és a tojássárgáját egy tálba, és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a tejbegrízt. Ezután keverjük hozzá óvatosan a tejszínhabot.

Osszuk szét a ringlót desszertes tányérokba, tegyük rá a krémet, és díszítsük citromfűlevelekkel.

Más változat. Az epres túróhoz mossunk meg 25 dkg földiepret, távolítsuk el a kocsányát, és az eperszemeket itassuk szárazra. Turmixgépben keverjük össze 25 dkg 20% zsírtartalmú túróval. Vegyítsünk bele óvatosan 5 dkg cukrot és 1 késhegynyi bourbon vaníliát.


Ringlós túrókrém

Ringlós túrókrém

Amilyen apró szemű, olyan édes a nyár végén érő sárga ringló, amely mirabella szilva néven is ismert.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés