Rizottó milánói módra recept

Rizottó milánói módra

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2514

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Avagy rizotto alla milanese, sáfrányos rizottó velővel.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1.5 liter húsalaplé
  • 3 dkg csontvelő
  • 8 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 35 dkg rizottó rizs
  • 0.5 kanál sáfrány
  • 8 dkg reszelt parmezán
  • só, bors

Elkészítés

Az alaplét felforraljuk. A velőt 5 dkg vajjal felhevítjük,

majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és folyamatosan kevergetve 5 percig dinszteljük.

Hozzáadjuk a rizst, átkeverjük (hogy a vaj bevonja a rizsszemeket), majd a forró alapléből hozzáadunk egy merőkanálnyit, és folyamatosan kevergetve addig forraljuk, míg az alaplé el nem párolog. Ekkor újabb merőkanálnyit adunk hozzá, és ezt addig ismételjük, míg a rizs teljesen meg nem fő (18-20 perc).

Az utolsó adag hozzáadásakor megszórjuk a sáfránnyal. Amikor a rizs megfőtt, sózzuk, borsozzuk, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a maradék vajat és a parmezánt, és azonnal tálaljuk.


Rizottó milánói módra recepthez kapcsolódó receptek

Rizottó milánói módra

Rizottó milánói módra

Avagy rizotto alla milanese, sáfrányos rizottó velővel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés