Rizottó zsenge spenóttal recept

Rizottó zsenge spenóttal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2185

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A vitamindús rizottónak a zsenge spenótlevelek adnak friss ízt és erőteljes színt. Zöld salátával és olasz diós kenyérrel kínáljuk.

4 személyre

  • 1.2 l zöldségalaplé vagy 4 evőkanál zöldséglevespor
  • 5 evőkanál fehérbor
  • 25 dkg zsenge spenót
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg kerek szemű rizs (arborio vagy valione)
  • só és fekete bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • ízlés szerint reszelt parmezán sajt

Elkészítés

A zöldségalaplét felforraljuk, vagy 1,2 l vizet forralunk és feloldjuk benne a zöldséglevesport. Beleöntjük a bort, alacsonyabbra állítjuk a hőfokot, és lassan főzzük.

A spenótot megmossuk, kivágjuk az ereket, a leveleket felaprítjuk.

Nagy serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra összevágjuk és 2–3 perc alatt az olajban puhára pároljuk, vigyázva, hogy ne piruljon meg. Hozzáadjuk a rizst és kevergetve megfuttatjuk az olajon.

A rizsre ráöntünk egy merőkanálnyi levest, a hőfokot úgy állítjuk be, hogy lassan főjön. Addig kevergetjük, míg a rizs majdnem teljesen magába szívja a hozzáadott levest. Időről-időre újabb merőkanálnyi levest adunk hozzá, és állandóan kevergetve 15 percig főzzük.

Hozzáadjuk a spenótot és a maradék levest, majd állandó keverés közben a rizst készre főzzük. A rizottó akkor kész, ha a rizs nem túl puha és sűrű leves állaga van.

Sóval, fekete borssal és szerecsendióval ízesítjük. A rizottót egyenesen a főzőedényből tálaljuk. Ízlés szerint reszelt parmezánnal kínáljuk.

Tipp:

Rizottóhoz olasz kerek szemű rizst használjunk, amelynek szemei erősen megduzzadnak főzés közben. A rizst ne mossuk meg, mert a szemekre tapadó keményítőtől a rizottó jó sűrű lesz.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 448 kcal/1882 kJ energia, 73 g szénhidrát, 8 g fehérje, 14 g zsír (ebből 2 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok, C- és E-vitamin


Rizottó zsenge spenóttal recepthez kapcsolódó receptek

Rizottó zsenge spenóttal

Rizottó zsenge spenóttal

A vitamindús rizottónak a zsenge spenótlevelek adnak friss ízt és erőteljes színt. Zöld salátával és olasz diós kenyérrel kínáljuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés