Rizottóval töltött paprika recept

Rizottóval töltött paprika
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
787

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Főfogás a főfogásban - rizottóban gazdag paprika

6 személyre

  • 6 szelet bacon (tetszőleges)
  • 1 db vöröshagyma
  • 16 dkg rizottórizs
  • 1.8 dl száraz fehérbor
  • 4.5 dl csirkealaplé
  • 25 dkg zöldborsó
  • 3.5 dkg reszelt parmezán
  • só, bors
  • 3 db kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál frissen aprított bazsalikom (vagy petrezselyem)

Elkészítés

A durvára vágott bacont ropogósra sütjük és félretesszük. A zsírját 1 evőkanál kivételével kiöntjük.

Az apróra vágott hagymát a szalonnazsírban puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a rizst, és 2 percig kevergetve pirítjuk. Ekkor hozzáöntjük a bort és az alaplét, felforraljuk, majd lefedjük, és a folyadékot 20 perc alatt elpárologtatjuk.

A tűzről levéve hozzákeverjük a borsót és a bacont, lefedve 5 percet állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a sajtot, és sózzuk, borsozzuk.

A sütőt előmelegítjük 185 fokra. A hosszában félbevágott és kimagozott paprikákat megtöltjük a rizottóval, egy sütőedénybe rendezzük, majd alufóliával lefedve 30-45 perc alatt készre sütjük. Bazsalikommal megszórva tálaljuk.


Rizottóval töltött paprika recepthez kapcsolódó receptek

Rizottóval töltött paprika

Rizottóval töltött paprika

Főfogás a főfogásban - rizottóban gazdag paprika

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés