Rizottóval töltött paprika

Rizottóval töltött paprika

Főfogás a főfogásban - rizottóban gazdag paprika

6 személyre

  • 6 szelet bacon (tetszőleges)
  • 1 db vöröshagyma
  • 16 dkg rizottórizs
  • 1.8 dl száraz fehérbor
  • 4.5 dl csirkealaplé
  • 25 dkg zöldborsó
  • 3.5 dkg reszelt parmezán
  • só, bors
  • 3 db kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál frissen aprított bazsalikom (vagy petrezselyem)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A durvára vágott bacont ropogósra sütjük és félretesszük. A zsírját 1 evőkanál kivételével kiöntjük.

Az apróra vágott hagymát a szalonnazsírban puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a rizst, és 2 percig kevergetve pirítjuk. Ekkor hozzáöntjük a bort és az alaplét, felforraljuk, majd lefedjük, és a folyadékot 20 perc alatt elpárologtatjuk.

A tűzről levéve hozzákeverjük a borsót és a bacont, lefedve 5 percet állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a sajtot, és sózzuk, borsozzuk.

A sütőt előmelegítjük 185 fokra. A hosszában félbevágott és kimagozott paprikákat megtöltjük a rizottóval, egy sütőedénybe rendezzük, majd alufóliával lefedve 30-45 perc alatt készre sütjük. Bazsalikommal megszórva tálaljuk.