Rizs kínai módra recept

Rizs kínai módra
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
6698

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egymilliárd kínai ajánlásával - és még egyszerű is

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál barna cukor
  • 0.6 dl szójaszósz
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • csilipaprika
  • 3 dkg gyömbér
  • 4 szelet bacon
  • 1 db zöld vagy piros kaliforniai paprika (tetszőleges)
  • 25 dkg hosszú szemű vagy jázmin rizs
  • 4 dl víz
  • 1 szál újhagyma

Elkészítés

A cukrot a szójaszósszal elkeverjük, majd a kockára vágott húst egy órán keresztül marináljuk benne.

Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a fokhagymát, a csilit, a felszeletelt gyömbért, az apróra vágott bacont és a csíkokra vágott paprikát, majd 3-4 percig pirítjuk, amíg aranybarnára nem sülnek.

Hozzáadjuk a rizst, felöntjük a vízzel, majd a húst a marinádból kivéve a rizzsel együtt főzni kezdjük. Ha a rizs már megpuhult, és a víz is elfőtt róla, tálaljuk. Díszítésképp megszórjuk az apróra vágott újhagymával.


Rizs kínai módra

Rizs kínai módra

Egymilliárd kínai ajánlásával - és még egyszerű is

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés