Rizs tonhallal és majonézzel recept

Rizs tonhallal és majonézzel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1409

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A rizsnek is kell körítés - mondjuk, így

2 személyre

  • 50 dkg hosszú szemű rizs
  • 25 dkg konzervtonhal
  • olaj a tál kikenéséhez

A díszítéshez:

  • 1 db főtt tojás
  • 3 szem paradicsom
  • salátalevelek

A majonézhez:

  • 2 evőkanál fehérborecet vagy citromlé
  • 5 dl olaj
  • 2 db tojássárgája

Elkészítés

A majonéz hozzávalóit habverővel sűrűre keverjük, és félretesszük. A rizst forrásban lévő vízben puhára főzzük, majd leöblítjük és lecsepegtetjük. Egy kevés sóval jól összekeverjük.

A tonhalról leöntjük az olajat, egy keveset félreteszünk a díszítéshez, és a maradékot összekeverjük a rizzsel és a majonéznek valamivel több mint a felével.

A salátástál falát vékonyan megkenjük olajjal, hogy a rizs ne ragadjon rá, majd beleöntjük a rizses keveréket és alaposan lenyomkodjuk. Fóliával letakarjuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt a rizst egy késsel elválasztjuk az edény falától, majd az edényt megfordítva egy lapos tálra borítjuk. A tetejét meglocsoljuk a maradék majonézzel, megszórjuk az apróra vágott tojással, a félretett tonhallal és a kockára vágott paradicsommal. Végül ráhelyezzük a salátaleveleket.


Rizs tonhallal és majonézzel recepthez kapcsolódó receptek

Rizs tonhallal és majonézzel

Rizs tonhallal és majonézzel

A rizsnek is kell körítés - mondjuk, így

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés