Rizskoch recept

Rizskoch
5 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

65 perc

Megnézték:
14375

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egykor verekedtünk érte - és ha most eleszitek előlem...

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 dl tej
  • 4 dl tejszín
  • 8 dkg + 1 evőkanál cukor
  • 1 rúd vanília
  • 50 dkg rizs
  • 0.5 db citrom reszelt héja
  • 6 db tojás
  • vaj a forma kikenéséhez
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál fahéj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Összekeverjük a tejet, a tejszínt, a cukrot és a kipergetett vaníliát, és a rizst puhára főzzük benne. Hozzáadjuk a citromhéjat, majd félretesszük hűlni (a felesleges tejet leöntjük róla).

A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgájákat ˝ evőkanál cukorral kikeverjük, és a már langyos rizshez keverjük.

A tojásfehérjét habbá verjük, közben hozzáadjuk a maradék fél evőkanál cukrot, és óvatosan ezt is a rizshez keverjük.

Kivajazunk egy sütőformát, és gazdagon megszórjuk zsemlemorzsával. A rizst a formába kanalazzuk, és a tetejét vékonyan megszórjuk a fahéjjal és a maradék zsemlemorzsával.

A rizskochot a sütőbe tesszük, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Gyümölcslekvárral vagy forró gyümölcsmártással tálaljuk.


Rizskoch recepthez kapcsolódó receptek

Rizskoch

Rizskoch

Egykor verekedtünk érte - és ha most eleszitek előlem...

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Rizskoch recepthez

Majoros Mária - 2011. július 05.
Nagyon finom!!gusztát kaptam rá!!
ercsa - 2009. október 13.
Nagyon finom és laza izes lett!kiprobáltam!