Rizspalacsinta rákkrémmel recept

Rizspalacsinta rákkrémmel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1440

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezeknek a kis sós, amerikai palacsintáknak a tésztájába főtt rizst keverünk, amelytől érdekes állaguk lesz, és megnő a szénhidráttartalmuk. Ízletes, friss rákkrémmel kenjük meg őket, majd kaporral és kaviárral díszítjük. Elegáns, ugyanakkor laktató előétel, de könnyű ebédként is tálalhatjuk.

6 személyre

  • 1.5 dl félzsíros tej
  • 2 db tojás
  • 1 1/2 evőkanál napraforgóolaj
  • 17 dkg sima liszt
  • 1 csipetnyi só
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 8 dkg hosszú szemű fehér rizs
  • 1 kiskanál borkő

A rákkrémhez

  • 3 evőkanál tejföl
  • 17 dkg friss fehér rákhús
  • 2 evőkanál összevágott friss kapor
  • 1 üveg vörös kaviár
  • fekete bors
  • néhány szál friss kapor
  • limonellagerezdek

Elkészítés

A rizst 1,8 dl vízzel felforraljuk. Megkavarjuk, és lefedve, alacsony hőfokon 10-15 perc alatt puhára főzzük. A rizs ezalatt az összes vizet magába szívja. Levesszük a tűzhelyről, és megvárjuk, amíg kissé kihűl.

A lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a borkövet egy keverőtálba szitáljuk. Hozzákeverjük a rizst, majd a közepén kialakítunk egy kis mélyedést. A tojást a tejjel simára keverjük, a mélyedésbe öntjük, és sűrű, sima palacsintatésztát készítünk belőle.

Egy nagy, vastag fenekű, teflon bevonatú serpenyőben felhevítünk egy kis olajat. A tésztából 4-5 kiskanálnyi adagokat az olajba csurgatunk, egymástól a lehető legtávolabb. A kupacokat egy kanál hátával 7,5 cm átmérőjű korongokká lapítjuk. A kis palacsintákat magas hőfokon addig sütjük, amíg a tetejükön buborékok jelennek meg, és az aljuk aranybarnára sül.

Megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is aranybarnára sütjük. Előmelegített tányérra tesszük a palacsintákat, és alufóliával lazán letakarva az alacsony hőmérsékletűre előmelegített sütőben melegen tartjuk őket, amíg a többit is kisütjük.

A tejfölt egy kis lábasban óvatosan addig melegítjük, amíg gyöngyözni kezd. Hozzáadjuk a rákhúst, és 1-2 percig alacsony hőfokon kevergetjük, amíg a keverék fölforrósodik. Hozzáadjuk az összevágott kaprot, és ízlés szerint megborsozzuk.

A palacsintákat 6 tányérra tesszük, és a közepükre kanalazunk egy-egy kis kupac rákkrémet. Vörös kaviárral és kaporral díszítjük őket. Limonella gerezdeket kínálunk melléjük, amelyeknek tetszés szerint mindenki ráfacsarhatja a levét a saját adagjára. Azonnal tálaljuk.

Tipp:

• Színesebbé tehetjük a palacsintát, ha a tésztájába hosszú szemű barna rizst, esetleg camargue-i vörös rizst keverünk. Mindkettőt 2,4 l vízben kell főzni 30-35 percig. • A palacsinta tetejére hagymás spenótot is tehetünk. A hajszálvékonyan felkarikázott vöröshagymát 1,5 dkg vajon és 1 kiskanál extra szűz olívaolajon kb. 10 percig pirítjuk. Hozzáadunk 1 gerezd összezúzott fokhagymát, és gyakori kevergetés mellett 5–8 percig pirítjuk, hogy a hagyma karamellizálódni kezdjen. Fedő alatt 3 perc alatt megfonnyasztunk 15 dkg bébispenótot. Nem kell rá vizet önteni, elég annyi, amennyi a leveleken rajtamarad, miután megmostuk. Kinyomkodjuk a spenótot, a hagymához adjuk, és még 1 percig főzzük. Hozzáadunk 2 evőkanálnyi tejszínt. Frissen reszelt szerecsendióval, sóval és borssal ízesítjük. Még melegen a palacsinták tetejére kanalazzuk. Apróra kockázott paradicsommal díszítjük.

Miért egészséges?

• A fehér rizs fényezése közben a B-vitamin egy része elvész. Ebben a receptben azonban a tej, a tojás és a rákhús pótolják a veszteséget. • A rákhús zsírszegény fehérjeforrás. Ugyanakkor hasznos mennyiségű foszfort is tartalmaz, amely a csontozat és a fogak egészséges fejlődéséhez szükséges. • A tej különféle tápanyagokban gazdag, amelyek többsége nem a tej zsíros részében található.

A recept tápértéke:

Adagonként, energia 284 kcal (1184 kJ), fehérje 14 g, zsír 11 g (ebből telített 3 g), szénhidrát 35 g, (ebből cukor 2 g), rost 1 g, réz, cink, A-, B2-, B12-, E-vitamin, niacin, kalcium, vas, kálium, szelén


Rizspalacsinta rákkrémmel recepthez kapcsolódó receptek

További Palacsinta receptek kategóriák

Rizspalacsinta rákkrémmel

Rizspalacsinta rákkrémmel

Ezeknek a kis sós, amerikai palacsintáknak a tésztájába főtt rizst keverünk, amelytől érdekes állaguk lesz, és megnő a szénhidráttartalmuk. Ízletes, friss rákkrémmel kenjük meg őket, majd kaporral és kaviárral díszítjük. Elegáns,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés