Rizspuding recept

Rizspuding
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
553

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hasonlít a mi rizsfelfújtunkhoz, de nagy különbség, hogy kókusztejbe főzzük. Angol recept. Nagyon egyszerű, nem túl édes desszert, amit csokoládéöntettel is fogyaszthatunk.

4 személyre

  • 20 dkg 20 dkg rizs előfőzve.
  • 1 doboz 1 doboz kókusztej
  • kevés só
  • 1 evőkanál 1 ek olaj
  • 3 evőkanál 3 ek cukor
  • 3 darab 3 tojás
  • 2 dl 2 dl tejszín
  • 1 darab 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 15 dkg 15 dkg mascarpone krémsajt
  • 1 darab 1 citrom reszelt héja
  • vaj a kenéshez
  • édes morzsa a kenéshez és a szóráshoz

Elkészítés

A rizst leöblítjük és kevés só, olaj és víz hozzáadásával mikróban 350 watton 20 perc alatt előfőzzük.

A kókusztejet egy lábasban a vanília kikapart magjával, sóval és cukorral felforraljuk, és hozzáöntjük a rizst. Sűrűre főzzük. Hagyjuk kissé kihűlni, majd a tojásokat kettéválasztjuk.

A sárgákat cukorral és tejszínnel, meg krémsajttal habverővel krémessé keverjük. A fehérjéből kemény habot verünk, amit a krémhez adunk, végül az egészet a rizshez vegyítjük. Vigyázzunk, hogy nagyon ne törjük össze.

4 személyre 23 cm-es piteformát használjunk! A vajjal kikent formába morzsát is szórunk, ha lehet, akkor kekszmorzsát. Ebbe öntjük a rizspudingot, és 180 fokos sütőben szép aranysárgára sütjük. Akkor jó, ha még kicsit remegős a közepe. Ahogy kihűl, úgy szilárdabb lesz a szerkezete. Bármilyen öntettel, szörppel, csokoládékrémmel, híg lekvárral kínálhatjuk.


Rizspuding recepthez kapcsolódó receptek

Rizspuding

Rizspuding

Hasonlít a mi rizsfelfújtunkhoz, de nagy különbség, hogy kókusztejbe főzzük. Angol recept. Nagyon egyszerű, nem túl édes desszert, amit csokoládéöntettel is fogyaszthatunk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés